Újdonságok a cseh étkezőkben

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.07.06. 15:45
Kiskep_01

A ČD (České dráhy) és a JLV (Jídelní a lůžkové vozy) közös gasztronómiai projektjükben (ČD Restaurant) július 3-ától megújul a cseh étkező- és büfékocsik étlapja. Mivel a nyári menüt a nemzetközi járatokon, a D1 Expresszeken és a Pendolinókban kínálják, lehetőség lesz Magyarországon is belekóstolni a cseh ízvilágba.

Az asztalról a sör nem hiányozhat<br>(fotó: a szerző)

Nemzetközi szinten elismert séfek munkáiból kanalazhat az utas-vendég, aki meglátogatja a JLV étkezőkocsiját a Prága és Budapest között közlekedő eurocityk valamelyikén, sőt a Holló és Tulipán IC járatokon is. Újdonság az étlapon például a gombás burgonyakrémleves, vagy az epres mártással és tejszínhabbal gazdagított tarkedli. De van több más érdekes ajánlat is. Említést érdemel még a friss tésztasaláta, vagy a csirke steak paprikás-padlizsános mártással. A teljes étlap itt érhető el. A nyári melegben biztosan jól jön majd egy ízesített, lime és bodza ízű Gambrinus sör is.

Kapcsolódó hírek